Децата, чийто майчин език не е българският, ще посещават допълнителни уроци.

...
Децата, чийто майчин език не е българският, ще посещават допълнителни уроци.
Коментари Харесай

Децата, чийто майчин език не е българският, ще взимат допълнителни уроци

Децата, чийто майчин език не е българският, ще посещават спомагателни уроци. Детските градини в страната ще имат опцията да провеждат до още 200 часа по български език, а учебните заведения - и по други предмети. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, представен от Българска телеграфна агенция.

Средствата за спомагателните уроци по български език ще бъдат обезпечени по два започващи планове по оперативната стратегия " Наука и обучение за образован напредък ".

„ Чрез тях ще имаме опцията да създадем образованията по български език по-многочасови и да обхванем повече деца. Учителите би трябвало да създадат самостоятелни оценки, които да покажат потребностите. Целта е да не се натрупват просветителни усложнения и учениците да не отпадат от системата ", съобщи просветният министър.

 
Той посети две детски градини в Панагюрище, ремонтирани със средства от Оперативна програма " Региони в напредък ". Там министър Вълчев изясни, че детските градини са измежду най-важните институции и прикани учителите да положат оптимални старания за преодоляването на българския език от всяко дете. Според него тези спомагателни часове също ще се заплащат по линия на плановете.
 Министър Красимир Вълчев участва и на среща за въвеждането на дуалното обучение в Панагюрище. На нея той потвърди уговорката за мотивирането на повече възпитаници към професионалното обучение.

„ То задържа повече младежи в районите и в страната. Бизнесът има потребност от тези фрагменти и това е все по-трайна наклонност ", сподели още просветителният министър.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР